Επιστροφή στα «πάτρια εδάφη» - Αυτός είναι ο νέος τεχνικός διευθυντής της Alpine


Έφυγε από τη Ferrari στις αρχές του 2023, φτάνοντας στη McLaren σχεδόν έναν χρόνο αργότερα, για να αποχωρήσει από τη βρετανική ομάδα μέσα σε τρεις μήνες και να επιστρέψει στην Alpine.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE - TIMO ERNST
  • 2/5/2024

Τον περασμένο Απρίλιο, η McLaren ανακοίνωσε την αποχώρηση του υπεύθυνου του concept και της απόδοσης του μονοθεσίουDavid Sanchez, μόλις τρεις μήνες μετά την επιστροφή του στη βρετανική ομάδα από τη Ferrari.

Ο Γάλλος μηχανικός ξεκίνησε το ταξίδι του στη Formula 1 το 2005, όταν εισήχθη στο δυναμικό της Renault πριν περάσει στη McLaren, αναλαμβάνοντας χρέη επικεφαλής αεροδυναμικής. Παρέμεινε στο Woking μέχρι το 2012, όταν έκανε τη μετάβαση στη Ferrari, όπου πέρασε την επόμενη δεκαετία της καριέρας του.

Τον Φεβρουάριο του 2023, ανακοινώθηκε ότι ο Sanchez θα επέστρεφε ξανά στη McLaren τον Ιανουάριο του 2024. Ωστόσο, μόλις τρεις μήνες αργότερα, ο Γάλλος αποχώρησε, αφού τα καθήκοντα που είχε στον νέο του ρόλο στην ομάδα «δε συμβαδίζουν με εκείνα που είχε συμφωνήσει».

Τώρα, έγινε γνωστό ότι ο 44χρονος θα μεταβεί στην Alpine, επιστρέφοντας στα «πάτρια εδάφη» για να αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή της ομάδας, ως μέρος της προσπάθειας αναδιάρθρωσης κι ανασχηματισμού του τεχνικού και μηχανικού επιτελείου.

Ο Bruno Famin, team principal της Alpine, είπε: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον David πίσω στο Enstone, όπου ξεκίνησε την καριέρα του το 2005. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για να εξασφαλίσουμε ότι βελτιστοποιούμε οτιδήποτε κάνουμε ως ομάδα κι ότι εστιάζουμε στους σωστούς τομείς όσον αφορά στην απόδοση.

«Είναι ξεκάθαρο ότι οι επιδόσεις του μονοθεσίου και το μονοπάτι της εξέλιξης δεν έχουν κινηθεί με ικανοποιητικό ρυθμό, σε σχέση με τις φιλοδοξίες μας ως ομάδα. Ανυπομονούμε να καλωσορίσουμε τον David και να εργαστούμε σκληρά μαζί για να κατακτήσουμε την απόλυτη επιτυχία.»

Αντίστοιχα, ο Sanchez δήλωσε σχετικά: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος γι αυτήν την πρόκληση στην Alpine. Ανυπομονώ να δουλέψω ξανά στο Enstone, το μέρος από όπου ξεκίνησα την καριέρα μου στη Formula 1. Αυτή η ομάδα απαρτιζόταν πάντα από τόσο πολλούς φανταστικούς ανθρώπους κι υπάρχουν ξεκάθαρα πολλές δυνατότητες που μπορούμε να ξεκλειδώσουμε.

«Έχουμε μια μεγάλη αποστολή μπροστά μας να βελτιώσουμε τις επιδόσεις μέσα στην πίστα κι αυτό είναι το είδος των προκλήσεων που με παρακινούν. Είμαι πολύ έτοιμος να ξεκινήσω και να κοιτάξω μπροστά, δουλεύοντας ξανά με το τεχνικό επιτελείο του Enstone-Viry, με μοναδικό στόχο να φέρουμε ξανά επιτυχίες σε αυτήν την υπέροχη ομάδα.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αυτό είναι το livery της Ferrari για το GP Μαϊάμι (photos)

Επίσημο: Ο Adrian Newey αποχωρεί από τη Red Bull στις αρχές του 2025

F1: Συζητήσεις για αλλαγές στο σύστημα βαθμολόγησης